neděle 28. června 2015

Otázky a Odpovědi



Dneska je řada na mě, abych odpověděl na své kulišácké otázky.

Moje první recenze byla skutečně na Válku s mloky od Čapka.
 

Myfanwy Thomasová pochází ze Hry věží.
 

Největší knižní padouch je podle mě prezident Snow. Podle soutěžících to však na plné čáře vyhrál Lord Voldemort. O druhé místo se pak dělí Doloros Umbidgeová s prezidentem Snowem. Objevila se ale také jména jako Snape, Amy ze Zmizelé, Bellatrix Lestrangeová, Gargamel, Joker (i když ten je z komiksu, ale nadchlo mě to), klaun Penewise, Sauron nebo Velký Jim Rennie. Nejvíc mě pobavila odpověď, že největším superpadouchem je lidstvo samo. S tím musím souhlasit.
 

Nejoblíbenější kniha – tak tuhle otázku nenávidím. A proto jsem ji položil, jelikož jsem byl zvědav, jak si s tím dotázaní poradí. A musím teda smeknout klobouk. Někteří se drželi instrukcí a vybrali jednu, jiní se pěkně rozepsali. Opět to vyhrála série o Harrym Potterovi. Hodně často se taky objevovaly Hunger Games, Hry o trůny, Malý Princ, Pýcha a předsudek a spousta jiných.

Moje nejoblíbenější kniha je… Vážně  tu otázku nesnáším! Jsou vlastně dvě. Harry Potter a Malý princ. Obě to jsou knihy, ke kterým se rád vracím, a i když jsem je přečetl hodněkrát, pořád v nich dokážu najít něco nového. Navíc mě dokážou tak nějak pohladit po duši, i když z konce Malého prince jsem ze začátku míval spíš deprese.
 

A posledním bodem byla knihovna. Já tu svou moc ukazovat nebudu – stejně ji znáte z videí (nebo alespoň její část) a navíc plánuju novou Bookshelf Tour, kde se budete moci podívat detailněji na moje krasavice.
 

Ovšem chystám článek s vašimi knihovnami. Proč mi to trvá tak dlouho? Čekám na souhlas soutěžících, abych mohl jejich fotky použít a vyhnout se nepříjemnostem. Většina mi naštěstí dala svůj souhlas, a já vám už teď můžu říct, že se máte na co těšit!

8 komentářů:

  1. Ahoj Ondro! Super článek! Soutěž byla skvělá a já už se nemůžu dočkat na fotky knihoven a na tvou novou Bookshelf Tour! Už aby to bylo! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Coooo? Jak někdo může říct, že Snape je padouch? Max. tak debil ale padouch? :D Vsadím se, že kdyby měl ten dotyčný volit mezi Snapem a tou růžovou škatulí, vybere si ji :D

    OdpovědětVymazat
  3. Za mě největším padouchem 100% Doloros Umbidgeová! Ani Volda není tak krutý a tak růžový :D Konečně někdo, kdo taky miluje Malého prince, ta knížka je prostě dokonalá i na tak malý počet stran. A HP je klasika, dokonalá klasika. Skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Je zvláštní, že Umbridgeová nemusela nikoho zabít (alespoň ne přímo), aby se stala větším padouchem než Voldemort :D

      Vymazat
  4. proč je podle tebe Snow padouch? :( dobře, možná trošičku, aj tak patří mezi mé nejoblíbenější hg postavy! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je vtip? :D Vždyť ten vraždil lidi jak na běžícím páse, a k tomu tak, aby trpěli nejbližší... Je to padouch number one :D

      Vymazat